
اقتصاد پنهان- مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مصاحبه با رادیو گفتوگو تاکید کرد که مردم با نصب نرمافزارِ "سامانه جامع تجارت" میتوانند وضعیت لوازم یدکی اصل و استاندارد را استعلام کنند.
به گزارش اقتصاد پنهان امیرمحمد پرهامفر در مصاحبه با رادیو گفتوگو در خصوص برنامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با لوازم یدکی قاچاق اظهار کرد: جریان مبارزه با قاچاق طی سال های اخیر افزایش و روند کشفیات نیز روند صعودی داشته است.
وی با اشاره به افزایش بیش از 4 برابریِ کشفیات قاچاق گفت: در گام تکمیلی قصد داریم در جایی که کالا به دست مصرف کننده می رسد، محصولات قانونی باشد.
در این بین مصرف کننده باید ابزار شناسایی در دست داشته باشد که امروزه همان شناسه رهگیری است که در خصوص لوازم یدکی خودرو، ابزاری را برای مصرف کننده فراهم ساخته است.
پرهام فر با بیان این که شناسه کالا از سال گذشته اجباری شده است، گفت: شناسه رهگیری، فازِ تکمیلیِ شناسه کالاست که از امروز برای کمک فنر و باتری خودرو الزامی شد.
کالاهای فاقد شناسه رهگیری مورد برخورد قرار گرفته و عرضه آن ممنوع است و به عنوان قاچاق کالا، با آن برخورد می شود.
وی خاطرنشان کرد: درباره 13 قلم کالای لوازم یدکی مهمِ دیگر که در ایمنی با اهمیت است، ظرف 4 ماه آینده شناسه رهگیری به طور کامل اجرایی می شود.
پرهامفر ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی وزارت صمت، شناسه رهگیریِ لوازم یدکی تا پایان سال اجرایی شود و 55 قلم کالا به این لیست اضافه شود.
وی همچنین از ورود 46 قلم کالای لوازم یدکی به فهرستِ استانداردِ اجباری خبر داد و گفت: کالاهایی که مشمول طرح شناسه رهگیری هستند، نشان استاندارد را اخذ کرده و مشمول استاندارد اجباری می باشند.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به تقلبی بودنِ 60 درصد لوازم یدکی قاچاق گفت: کالای غیر قانونی در سامانه ها ثبت نمیشود و حتی انبار کالاهای مستهلک را شامل میشود.
پرهامفر توضیح داد: این کالاها چون از مسیر قانون تولید نشده است، در آمار تولید کشور نمیگنجد اما چون در بازار فروخته میشود، بخشی از نیاز بازار را پاسخ میدهد و لذا در فرمول شکافِ عرضه و تقاضا، تولیدِ غیرقانونی در کنار قاچاق قرار میگیرد. از این رو از بازار غیر قانونی و قاچاق، 60 درصد به کالاهای غیراستاندارد تعلق میگیرد و این آمار با همکاریِ صنف و در اختیار دارندگانِ بازار احصا شده است.
وی همچنین در خصوص روش صحتسنجی کالا توسط مردم نیز به نصب نرم افزارِ سامانه جامع تجارت اشاره کرد که مجهز به بارکد خوان است و پاسخ را از سرور اصلی دریافت میکند.