
اقتصاد پنهان- معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از تشکیل کمیته «برنامهریزی تولید و تجارت اقلام آرایشی و بهداشتی» و تدوین الگوی جامع تولید و تجارت اقلام آرایشی و بهداشتی در افقهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به عنوان مأموریت اصلی این کمیته، خبر داد.
به گزارش اقتصاد پنهان، جلسه بررسی روند پیشگیری از قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی، با حضور نمایندگان گمرک، بانک مرکزی، سازمان غذا و دارو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکلهای عضو اتاق بازرگانی ایران برگزار وآخرین وضعیت بازار اقلام آرایشی و بهداشتی و کالاهای رسوبی گمرکات بررسی شد.
در این جلسه عبداله هندیانی، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر ضرورت تدوین الگوی جامع تولید و تجارت اقلام آرایشی و بهداشتی تأکید کرد.
همچنین صفدری، مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی، به ارائه گزارشی از آخرین پیگیریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص گروهبندی مواد اولیه و کالاهای آرایشی و بهداشتی پرداخت.
قاسم زاده، سرپرست اداره کل فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نیز ضرورت بازنگری سیاستگذاریها بر اساس جزئیات آمار و اطلاعات شفاف بر اساس تفاوت ماهوی نوع کالاها را مورد تأکید قرار داد.
در پایان هندیانی، ضمن تشریح انتظارات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان ناظر، برنامهریز، سیاستگذار و هماهنگکننده امور پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بیان اهمیت اقلام آرایشی و بهداشتی از حیث فراوانی قاچاق و آسیبهای اقتصادی و بهداشتی آن، از تشکیل کمیته «برنامهریزی تولید و تجارت اقلام آرایشی و بهداشتی» و تدوین الگوی جامع تولید و تجارت اقلام آرایشی و بهداشتی در افقهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به عنوان مأموریت اصلی این کمیته، خبر داد.
گفتنی است، تصمیم وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت در ابتدای سال 98، بر خلاف نظر کارشناسان دستگاههای عضو ستاد و تشکلهای تولیدکننده و واردکننده این اقلام، در خصوص ممنوعیت یکباره واردات اقلام آرایشی و بهداشتی فاقد تولید داخل، از جمله عوامل زمینهساز وفور قاچاق این گروه کالایی شناخته شده است.
در این خصوص، اگرچه محدودیتهای ارزی به عنوان عامل این تصمیم معرفی شده است، اما با گذشت زمان، واقعیتهای آماری تولید، مصرف و تجارت این اقلام، ضرورت بازنگری در تصمیم مذکور را مشخص ساخته است.