
اقتصاد پنهان- رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس دست از جان عزیز خود شسته و از تعلقات مادی دنیا دل بریده و شجاعانه برای حفظ عقاید، نظام و سرزمین خود در صحنه جهاد آماده شده و دین خود را اداء نمودند و اکنون در میدان نبرد اقتصادی نوبت حضور فرماندهان و رزمندگان اقتصادی است که در این صحنه حساس نقش خود را ایفاء نمایند.
یادداشت / دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت های مردمی
جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس، موضوعی است که هیچگاه از ذهن تاریخ و اذهان ایرانیان پاک نخواهدشد. جنگی که در اوان انقلاب و هنگامی که نهال انقلاب تازه به ثمر نشستهبود، با حمایت اکثر کشورهای دارای قدرت، اعم از دول شرقی و غربی، کلیه ارکان کشور را مورد هجوم قرار داد. زمانیکه نه ارتش سازمانیافتهای برای دفاع متصور بود و نه ملزومات و ادوات جنگی و دفاعی مورد نیاز تأمین میشد.
تحریمهای گسترده نیز از سوی دیگر مانع تجارت، دستیابی به منابع مالی و ابزارهای دفاعی و حتی تأمین مایحتاج عمومی مردم شدهبود. جنگی سخت و طولانی که با تحریک یک عنصر جاهطلب و خشکمغز منطقه با هدف اشغال کشور و سرنگونی انقلاب طراحی و در دستور کار ابرقدرتها قرار گرفته بود.
در این برهه از زمان، عناصر داخلی خودفروخته نیز از قلم نیافتاده و در برنامههای خرابکارانه و جنگی مورداستفاده حداکثری قرار گرفت.
در مقابل، رهبری حکیمانه و مقتدرانه رهبر کبیر انقلاب (ره) و حضور گسترده آحاد مردم اعم از زن و مرد، پیر و جوان، نظامی و غیر نظامی و همه و همه از هر قشری در تمامی صحنههای دفاع مقدس و با تقدیم هزاران شهید، جانباز، جاویدالاثر و آزاده موجب شد، با سربلندی از این مسیر سخت عبور کرده و حتی یک وجب از خاک کشور عزیزمان را به دشمن ندهیم. در ادامه این روند و دستیابی به ابزارهای جنگی، دفاعی و ایجاد قدرت بازدارندگی، احتمال جنگ رو در رو و نظامی کاهش یافت؛ لیکن عرصه جنگ اقتصادی این وضعیت را ندارد.
جدای از تعاریف جاری در ادبیات سیاسی برای جنگ نرم و سخت، در بعد اقتصادی ظاهراً جنگ سختتری در پیشرو داریم. پس از فراز و نشیبهای مختلف اقتصادی، و دستیابی به پیشرفتهای قابل توجه، متأسفانه در هر برهه از زمان شاهد ورود شوکهای کوچک و بزرگ به بخشهای مختلف حوزه اقتصاد هستیم؛ بهنحویکه با این روند، دشمنان این مردم، انقلاب و سرزمین، سایر حوزههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت و حتی امنیت را نشانه رفتهاند. بهعبارت دیگر با اثرگذاشتن بر حوزه اقتصاد کشور و تضعیف آن، سایر بخش را تحت تأثیر قرار داده و تضعیف میکنند که این روند نگران کننده است.
بنابر این لازم است در این جنگ سختتر مواظب بود تا سنگرهای اقتصادی و غیراقتصادی یکی پس از دیگری سقوط نکرده و به دست دشمن نیافتد که بازپس گیری آن بسیار سختتر از بازپسگیری مناطق اشغالشده در جنگ تحمیلی خواهدبود.
شاید از تقدم ذکر جهاد با اموال بر جهاد با جانها در قرآن کریم (سوره مبارکه حجرات، آیه 15) بتوان این برداشت را نمود که گاهی اوقات جهاد با اموال سختتر از حضور در میدان نبرد باشد. چنانچه جهاد با اموال را به معنی عام آن پاکدستی، طاهر بودن درآمد، عدم دستیازی به بیتالمال، رعایت حقالناس در تجارت، تلاش در جهت بهبود معیشت مسلمین تا انفاق در راه خدا فرض کنیم، خواهیم دید که پیروزی در این میدان کاری بس دشوار است که حتی برخی از خواص را در عصر پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع)، از پای درآوردهاست.
رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس دست از جان عزیز خود شسته و از تعلقات مادی دنیا دل بریده و شجاعانه برای حفظ عقاید، نظام و سرزمین خود در صحنه جهاد آماده شده و دین خود را اداء نمودند و اکنون در میدان نبرد اقتصادی نوبت حضور فرماندهان و رزمندگان اقتصادی است که در این صحنه حساس نقش خود را ایفاء نمایند.
در حال حاضر نیز با درایت رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) و تأکید بر ابزارهای قدرت در ابعاد مختلف نظامی، علمی و اقتصادی، نامگذاری سالهای شمسی طی سالهای اخیر، ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، سیاستهای کلی اشتغال، سیاستهای کلی الگوی مصرف و ... دستیابی به قدرت اقتصادی برجسته و بر اهمیت آن تأکید شدهاست.
حال وظیفه بخشهای مختلف جامعه در عمل به تکالیف چگونه بوده و هر بخش از قوای کشور، زیرمجموعههای مرتبط و همچنین آحاد مردم در مورد ابزارهای قدرت اقتصادی چگونه اندیشه و عمل نمایند، آیند اقتصاد کشور را رقم خواهند زد.
در یادداشتهای آتی لازم است مشارکت تمام بخشهای دولتی، غیردولتی و مردمی در ایجاد، حفظ و توسعه قدرت اقتصادی تبیین و تشریح شود تا مسیر برای دستیابی به این مهم فراهمشود. انشاالله