
اقتصاد پنهان- معاون برنامهریزی و هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص تشکیل کمیته تخصصی مبارزه با قاچاق کالا در شورای انقلاب فرهنگی از آمادگی همکاری این شورا برای مبارزه با قاچاق کالا خبر داد.
به گزارش اقتصاد پنهان، صبح امروز سیودومین جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور محمد اسحاقی، معاون برنامهریزی و هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، عبدالله هندیانی، معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعدادی از نمایندگان دستگاههای تبلیغی، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزاری شد.
عبدالله هندیانی، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ابتدای این جلسه اظهار کرد: تبلیغات هوشمندانه یکی از موثرترین راههای مقابله با قاچاق کالا و ارز محسوب میشود، معتقدم در زمینه فرهنگی به یک نگرشی جدید برای پیشرفت در مسیر مبارزه با قاچاق کلا و ارز احتیاج داریم در واقع محیط تجاری ایران به تسهیل روند قانونی در مبادلات تجاری نیازمند است.
مبارزه با قاچاق بدون مشارکت مردمی شدنی نیست
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: از طرفی دیگر مبارزه با قاچاق کالا و ارز بدون مشارکت مردمی تقریبا شدنی نیست از این رو بررسی عملکرد سامانههای جامعی که از سوی این ستاد و قوه قضائیه طراحی شده است یکی از اولویتهای کارگروه اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی یک بازوی قوی در حوزه کارکرد فرهنگی به شمار میرود، اظهار کرد: بیشترین تمرکز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موضوع پیشگیری از وقوع جرم است. بر همین اساس اگر دستگاههای اجرایی و نظارتی بتوانند بستر پیشگیری از وقوع جرائم را فراهم کنند تأثیر زیادی در کاهش میزان قاچاق در کشور خواهد داشت.
هندیانی مسؤولیت تدوین طرح حمایت از تولید ملی را بر عهده وزارت آموزش و پرورش کشور دانست و گفت: برای اجرای سریع و با دقت مبارزه با قاچاق به چهار راهکار زنجیرهای نیازمندیم. تغییر نگرش، تغییر فهم اشتباه مفاهیم مرتبط با قاچاق، درک قوی از مقابله ملی و جهانی با قاچاق و دقت و تمرکز به جزئیات قاچاق در شور از جمله این موارد است.
محورهای اصلی فرهنگسازی مقابله با قاچاق
مهدی کوشا، مدیر کل دفتر تبلیغات هوشمندانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ارائه گزارشی از عملکرد کارگروه فرهنگی و اجتماعی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته گفت: کارگروههای متعددی در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سطح کشوری و استانی برای مقابله همه جانبه با این آفت اقتصادی تشکیل شده است اما کارگروه فرهنگی و اجتماعی تمرکز خود را روی 3 محور اساسی مشارکتهای مردمی، رسانه و فضای مجازی و تولید محتوای فرهنگی قرار داده است.
سامانه «سجام» چیست؟!
در ادامه این نشست آرمان احمدی مدیر سامانه سجام از فعالیت 7 ماهه این سامانه گزارشی ارائه کرده و گفت: سامانه "سجام" یعنی سامانه اطلاعات جامع مردمی، کارگروه ویژه سجام در طول این هفت ماه، بیش از 750 هزار جمعیت از کشور را به عضویت این سامانه در آورده است.
وی افزود: سازوکار این سامانه به نحوی است که قرار است تا مرز 1 میلیون و 500 هزار نفر هم عضویت جذب کند. برای اینکه بتوانیم اطلاعات قوی را از مردم دریافت کنیم از بروزترین سیستم عاملها در ثبت نام، آموزش و بکارگیری استفاده شده است.
احمدی بیان کرد: به طور مختصر سجام سامانه ایست که امکان برقراری همکاری بین مردم و سیستم قضائی کشور را فراهم میکند. مثلا در سیل اخیر بسیاری از اطلاعات کمبود منابع رسیدگی و امدادی به مردم سیل زده از همین طریق به ما اطلاع رسانی و در کمتر از 24 ساعت رسیدگی شد.
مدیر سامانه سجام با اشاره به اینکه این سامانه در سال 83 کلید خورد، ولی مسکوت ماند، گفت: طرحهای بسیار زیادی مانند سجام ارائه و در همان ابتدا رها شده بود.
احمدی تشریح کرد: نحوه کار با این سامانه بسیار آسان است، مردم در صورت مشاهده جرائم با اسناد و تصاویر آن را به اطلاع ما میرسانند به هر یک از این افراد "دیدبان" میگویند، هر 50 دیدبان یک مسئول دارد و هر مسئول یک مسئول از هسته و درون قوه قضائیه دارد.
وی تاکید کرد: پس از اینکه افراد گزارشات خود را به ما ارائه کردند ما کمتر از 24 ساعت صحت آن را تایید یا تکذیب کرده و آن را به مسئول مشخص تذکر و ابلاغ میکنیم.
تشکیل کمیته تخصصی مبارزه با قاچاق کالا در شورا
در پایان اسحاقی، معاون برنامه ریزی و هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست گفت: با توجه به درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص تشکیل کمیته تخصصی مبارزه با قاچاق کالا در شورا، این اقدام را باید گامی اجرایی برای تحقق ماده 14 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست و شورا اعلام میکند که با تمام امکانات برای همکاری آمادگی دارد.
وی به تحقق 2 هدف اصلی سازمانها در قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر افزایش تولید ملی و کاهش قاچاق ورودی اشاره کرد و گفت: قوانین مصوب در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قوی و خوب هستند، اما ما در اجرای آنها سلایق مختلفی داریم.
در این جلسه امکانات و ظرفیتهای دستگاههای فرهنگی، تبلیغی، پژوهشی و آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و موضوع بند چ ماده 37 قانون احکام دائمی توسعه کشور نیز تبیین شد.
همچنین نمایندگان دستگاهها ضمن بیان دیدگاههای خود در مورد فرهنگسازی صحیح برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص نحوه برگزاری جلسات آتی همراه با ارائه گزارش عملکرد و انتشار اخبار از طریق رسانههای داخلی تصمیمگیری کردند.